אחת ההתמודדויות הקשות אם לא הקשה ביותר בחיים משותפים עם חיית מחמד היא המתת חסד. מעבר לקושי עם המחלה או המוגבלות של חיית המחמד הסובלת, עולים לא מעט קשיים אישיים לבעלים. השילוב בין השניים עלול ליצור סערת רגשות, שמקשה עוד יותר לראות את המציאות הקשה כפי שהיא ולשחרר. מצב זה מקשה על הבעלים להגיע להחלטה ובינתיים חיית המחמד סובלת.
הקו המנחה אותי בשאלה של המתת חסד לכלבים בעד ונגד הוא תמיד מניעת סבל מבעל החיים אך מעבר לתמיכה הרפואית בתקופה הסיעודית של חיית המחמד, אי אפשר להתעלם מהקושי של בני המשפחה ולכן חשוב לתת מענה לשניהם ולאפשר תהליך פרידה מסודר לבני המשפחה והחברים בצד תמיכה בחיית המחמד עד לרגע ביצוע המתת החסד עצמה. לטעמי המתת חסד ללא ליווי שקולה למתן תרופה ללא בדיקה רפואית.
אני מגייס ידע וניסיון של שנים רבות בהתבוננות פנימית, מודעות עצמית, מדיטציה וליווי משפחות רבות בתהליך המתת החסד. כל זה במקביל לעיסוק של כשני עשורים ברפואה וטרינרית.
תהליך פרידה מסודר יאפשר לבני המשפחה להיפרד מבעל החיים האהוב ממקום נקי של חמלה מתוך רצון אמתי למנוע סבל מהחיה.
על מנת להגיע למצב נפשי שליו זה, תהליך הליווי, שאורך כשעה, ומתבצע במרפאה הוטרינרית או בבית המשפחה על ידי הוטרינר שמגיע, מאפשר להציף את הקשיים שעולים סביב הסיטואציה, לעזור לבעלים לשים אותם בפרופורציה ולהפריד אותם מהמתת החסד עצמה.
הרגשות שעולים קשורים לרוב בחוויות טראומטיות הקשורות לאובדן מהעבר, רגשות אשם על עצם המתת החסד, חששות סביב הדרך לערב ילדים בהחלטה ועוד. לעיתים נתקלים בהדחקה או הכחשה שגורמות לניתוק רגשי מהתהליך ולא מאפשרות לבעלים להיות בקשר עם תהליך הפרידה. כל אלה מסיחים את הדעת מהעניין עצמו, שהוא לעשות חסד אחרון עם בעל החיים האהוב.
לאחר שתהליך הפרידה הסתיים לחלוטין והבעלים הגיעו להשלמה עם המעשה, בעל החיים מקבל זריקת טשטוש המשפחה נפרדת בפעם האחרונה ומשאירה את החיה אצלי. כאשר חיית המחמד רגועה לחלוטין מהטשטוש מוזרק חומר הרדמה במינון גבוה לווריד. היא שוקעת בתרדמה שלווה נטולת כאב ונפרדת בכבוד הראוי לה מהעולם.
תהליך פרידה שמתבצע בשלמות יקל מאד הן על החיה והן על הבעלים. הוא ימנע טראומות עתידיות וינקה טראומות מהעבר. ההבנה כי זהו תהליך הומני המיטיב עם החיה ברגעיה האחרונים תאפשר לבעלים לבלות אתה זמן איכות במקום לשקוע בחרדה ולהעביר את הזמן בניסיונות נואשים להארכת חייה. לאחר שתסתיים תקופת האבל הלגיטימית והמתבקשת בה יתנו הבעלים מקום לעצב שעולה להם, יתפנו לחשוב על אימוץ חיה חדשה. האימוץ יהיה נקי מטראומות עבר ויאפשר קשר טוב עם חיית המחמד הבאה.
שאלות מהותיות כמו מתי הזמן הנכון להרדים כלב, או המתת חסד לכלבים או חתולים בעד ונגד עונים כאשר רואים את טובת בעל החיים לנגד, ומתוך שיקולים רציונליים.
תהליך ליווי להמתת חסד יכול לסייע מאוד ולהרחיב את הפרספקטיבה של מקבלי ההחלטות.
לפרטים נוספים וקביעת תהליך ליווי אתם מוזמנים ליצור קשר עם ד"ר ערן זיו מרפאת הבית הכתום נס ציונה.
לקוחות יקרים, מספר עדכונים לגבי פעילות המרפאה בתקופה הקרובה.
המרפאה פעילה בשעות הרגילות ובחירום 24/7,
עם זאת מומלץ:
– לצמצם הגעה למקרים דחופים
– להתקשר לתאום תור למניעת מפגשים עם לקוחות אחרים, ועל מנת לקבל יעוץ טלפוני במקום להגיע למרפאה.
– במידה ויש צורך בטיפול רפואי לחיית המחמד שבעליהן בבידוד ניתן ליצור קשר ומרפאת הבית הכתום תשתדל לעזור באיסוף בטוח מביתכם למרפאה וחזרה.
– במידה ומתעוררים קשיים כלכליים אל תמנעו טיפול מבעל החיים ונשתדל לעזור כמיטב יכולתנו.
מוזמנים ליצור איתנו קשר בכל מצוקה משפחתית אחרת שמתעוררת וננסה לעזור בהמלצות למדיטציות או בהתבוננות על מנת ליצור סביבה משפחתית מיטיבה ככל האפשר להולכים על 2 ועל 4 כאחד.
האחריות היא שלנו לשמור על עצמנו ועל הסובבים אותנו. חיות המחמד לא מדבקות ולא נדבקות בוירוס הקורונה הספציפי הזה אך יכולות לשאת אותו זמן מה על פרוותן.
כדאי לאנשים חולים להעביר מגבון חיטוי על פרוות החיה לפני הוצאתה החוצה.
יש טעם ליצור קשר עם דוג ווקר או להעסיק אדם שכרגע מובטל בעזרה בטיול עם הכלב.
עזרה הדדית ושמירה על שלוות נפש חשובים מאד בתקופה זו.
בריאות לכולנו:)